HKZ ISO 9001 certificering

FYSIOTHERAPIE OP MAAT,
OOK ZONDER DOORVERWIJZING VAN UW DOKTER

UPDATE, 1 mei 2020

De behandeladviezen vanuit de overheid en onze beroepsgroep zijn vandaag weer aangepast. Wij hebben inmiddels groen licht gekregen om de fysiotherapeutische zorg behoedzaam en stapsgewijs op te schalen. Fysiotherapie Van Gerven gebruikt hiervoor een beslisboom met leidraden (triage stappenplan) die goedgekeurd is door VWS en het RIVM. Dit met inachtneming van de gezondheidsrisico’s voor zowel de cliënt als de fysiotherapeut. Als u hoest, niest of koorts heeft, houdt dit in dat u niet in de praktijk geholpen kan worden.

Onze fysiotherapeuten kunnen nu de fysiotherapeutische zorg die zij noodzakelijk achten op een veilige en verantwoorde manier verlenen. Daarbij moeten we tegelijkertijd ook voorkomen dat fysiotherapiepraktijken bijdragen aan verdere verspreiding van COVID-19. We willen dan ook voldoen aan de eisen van social distancing (1.5 meter maatschappij) en een gepaste inzet van Persoonlijke Beschermings Middelen(PBM). Uiteraard hebben wij ervoor gezorgd dat de praktijkvoering is aangepast aan de regels van de overheid aangaande social distancing. Verder hebben wij adequate maatregelen getroffen om een veilige omgeving voor patiënt en fysiotherapeut te realiseren en hebben hier dan ook algemeen geldende regels van het RIVM en VWS gehanteerd.

Dus heeft u klachten: Onze fysiotherapeuten staan weer voor u klaar! Dit met nieuwe regels uit de 1,5 meter maatschappij. Dit heeft gevolgen voor de wachtkamer (3 plaatsen mogelijk) en de wc (gesloten). Ook het watertappunt is afgesloten. Er is altijd de mogelijkheid om buiten te wachten op uw afspraak. Komt u goed op tijd dan loopt dit soepel maar kom ook niet te vroeg! De secretaresse zit achter een plexiglasscherm en de therapeuten maken wanneer nodig gebruik van mondmaskers, brillen en handschoenen. Heeft u een eigen mondkapje: zet dit dan op in de praktijk (ook een sjaal o.i.d. is mogelijk). De uitgang is verplaatst naar de zijdeur achter in de praktijk: let u op de pijlen!

Voor de nieuwe routing kijk op: https://www.youtube.com/watch?v=86_cF-gJphM

FYSIOTHERAPIE OP AFSTAND

Ook blijft het mogelijk om uw behandeling met een fysiotherapeut via een beeldscherm in te plannen. Hierbij maken we gebruik van de beveiligde PhysiApp. Zo kunt u de therapeut gewoon zien, uw klachten bespreken en kunnen we u voorzien van gerichte informatie, de juiste oefeningen en adviezen, zonder dat u naar de praktijk hoeft te komen. Hoe gaat dat in zijn werk?

  • Download ter voorbereiding PhysiApp op uw smartphone/tablet of ga naar de website www.physiapp.nl
  • U ontvangt van ons per email een link om op het afgesproken tijdstip in te loggen en het beeldbellen te starten.

Let wel: niet iedere klacht is geschikt voor fysiotherapie op afstand. Voor meer informatie belt u naar onze praktijk op 0499-473895. De praktijk is telefonisch bereikbaar van 08:00 uur tot 17:30 uur.

Pas goed op elkaar en op uzelf!

Team Fysiotherapie Van Gerven

wij zijn aangesloten bij